Historie

Nittedal Skoleorkester ble opprettet i 1979 av noen foreldre som et privat samspilltilbud til elever som spilte et strykeinstrument i musikkskolen. Da musikkskolen ble nedlagt i 1990, overtok foreldrene også ansvaret for enkeltundervisningen. I dag er lærerne igjen kommunalt ansatt, nå i Kulturskolen, men all undervisning blir organisert av foreldrene i orkesterets styre. I 2002 skiftet orkesteret navn til Nittedal Strykeorkester. Pr. idag er vi kommunens eneste undervisningtilbud for strykere.

 

Aktiviteter

Vi har ganske stor aktivitet med både offentlige og interne konserter. Elevene opptrer både enkeltvis og med samspillgruppene sine. Aspirantene tas med der det passer. Hvert år i mai har vi et seminar for alle (vi har ofte vært på Saltö sør for Strömstad), og elevene inviteres også med på seminarer med barn fra de andre kommunene på Romerike.

De siste årene har vi ved flere anledninger gått sammen med andre organisasjoner i kommunen om større prosjekter. Det største til nå har vel vært forestillingen Fyr og Flamme sammen med alle kulturorganisasjonene for barn i Nittedal, både kor, korps og teater. Fyr og flamme trakk 2 fulle hus i Lillestrøm Kulturhus høsten 2007. Ellers kan vi nevne musikalen Balle Frost som vi spilte sammen med Søndre Nittedal Skolekorps og Rotnes Musikkorps høsten 2002. Vi var 70 blåsere og 30 strykere. Det var moro med så mye «trøkk».

Våren 2004 hadde vi konsert sammen med Nittedal Barne- og Ungdomskor. Konserten var svært vellykket med god omtale i Varingen.
Høsten 2004 feiret vi 25 årsjubileum med en stor konsert 24.oktober i Bjertnesaulaen. Der fikk vi omtale av Varingen, både på forhånd og etterpå . De yngste fra Nittedal Barne- og Ungdomskor var igjen med oss, og vi framførte Manndattera og kjerringdattera.

Våren 2005 var vi invitert til samarbeidskonsert av Nittedal og Hakadal Janitsjar.  

Har du flere bilder? Helst gamle

Når vi kommer tilbake til 2000 og tidligere, begynner det å bli smått med bilder, for da er vi i analog-tida. Har du noen digitaliserte bilder fra da, hadde det vært morsomt å få dem med! Spesielt jubileumsturen til Geilo i 1999 er dårlig "dokumentert". Vi har heller ikke et eneste bilde fra det første Saltö-seminaret i 1998. Bilder fra tidligere seminarer på Eiksbråten og i Hurdal mangler også totalt.