Visste du..

Visste du..

Publisert av Atle Rognmo den 26.03.13. Oppdatert 01.05.13.
Musikk er ikke bare godt for ørene, men også for hjernen. Ny forskning viser at hjernesentre vokser hvis vi allerede som barn begynner å spille et instrument. Jo mer barnet spiller, desto klokere blir det.
 
Albert Einstein var et eksempel på dette. Som barn klarte Albert Einstein seg så dårlig på skolen at lærerne rådet foreldrene til å sette ham i lære isteden. Moren nektet imidlertid å følge rådet, og kjøpte en fiolin til ham, og Albert Einstein øvde flittig. Etter hvert som han ble flinkere å spille, ble han også flinkere på skolen. Til slutt var han en av de dyktigste elevene skolen noen gang hadde hatt. Selv mente Albert Einstein at fiolinen var årsaken til at han utviklet høy intelligens og bl.a. tenkte ut relativitetsteorien. (Illustrert Vitenskap nr.7/2004, side 44-49)
 
Sommeren 2010 var det en større artikkel i A-magasinet om unge talenter innen klassisk musikk. Flere forskere kom frem til at om du skal bli en dyktig musikker var evnen til å øve viktigere enn det naturgitte talentet. Så alle kan - om de vil! God øvelse!